Αξιοσημείωτα

Κτίσματα

Εργοστάσιο Φιξ

Το Γκρέμισμα

Επιστροφή στο σημείο προελεύσεως. Το ίδιο κείμενο στην Αγγλική.

Άραγε είναι τυχαίο το ότι η πορεία γκρεμίσματος του Εργοστασίου Φιξ, είναι ακριβές αντίγραφο της πορείας γκρεμίσματος του Πύργου τής Ριζουπόλεως;

[Ο Πύργος Τής Ριζουπόλεως]


Το 1983 έπαυσε η λειτουργία τής επιχειρήσεως και ως προβληματική, «πέρασε» στα χέρια τού Κρατικού Οργανισμού Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων. Από εκεί, στην Εθνική Τράπεζα, η οποία αρκετές φορές προσπάθησε να το εκποιήσει μέσω πλειστηριασμών. Με τα πολλά, ο Δήμος, επί Λεωνίδα Κουρή, το αγοράζει τις παραμονές τών δημοτικών εκλογών τού 1994. Τελικώς, το Υπουργείο Πολιτισμού το έκρινε διατηρητέο κατά το ...ήμισυ. Έκτοτε ξεκινά η ...σαλαμοποίησή του και η τμηματική του κατεδάφιση. Ο σεισμός τού 1999 είναι το τελευταίο κτύπημα.

Εργοστάσιο Φιξ. Ο σεισμός τού 1999, δίνει το τελευταίο κτύπημα.

Εργοστάσιο Φιξ. Ο σεισμός τού 1999, δίνει το τελευταίο κτύπημα.

 

Ο Δήμαρχος, Δημήτριος Αβραμόπουλος, «εισβάλλει» το καλοκαίρι τού 2000 και το τραυματίζει καίρια. Με την συναίνεση πλέον και του Υπουργείου Πολιτισμού, αποχαρακτηρίζεται και στα μέσα Μαρτίου τού 2002, ο κύριος Δήμαρχος σβήνει οριστικώς, ένα από τα τελευταία κομμάτια τής νεώτερης ιστορίας τών Πατησίων.

Σημείωση συντακτών ιστοσελίδας: Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος του Δήμου τών Αθηναίων, κύριος Δημήτριος Αβραμόπουλος, υπήρξε ιδρυτής πολιτικού κόμματος υπό τον τίτλο «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών», το οποίο ιδρύθηκε και διελύθη, χωρίς ποτέ να λάβει μέρος σε εκλογική αναμέτρηση. Στις Βουλευτικές Εκλογές τού 2004 (Μάρτιος), επολιτεύθηκε με το κόμμα τής Νέας Δημοκρατίας. Μετά την νίκη αυτού τού κόμματος στις εκλογές, διορίσθηκε και τελεί χρέη Υπουργού Τουρισμού.

Εργοστάσιο Φιξ. Στα μέσα Μαρτίου τού 2002, σβήνει οριστικώς, ακόμη ένα από τα τελευταία κομμάτια τής νεώτερης ιστορίας τών Πατησίων.

Εργοστάσιο Φιξ. Στα μέσα Μαρτίου τού 2002, σβήνει οριστικώς, ακόμη ένα από τα τελευταία κομμάτια τής νεώτερης ιστορίας τών Πατησίων.

 

Μην εκπλαγείτε λοιπόν, εάν μία ωραία πρωΐα δείτε να ξεφυτρώνει ένας υπόγειος χώρος σταθμεύσεως και ένα υπέργειο εμπορικό κέντρο με ωραία φαρδιά πεζοδρόμια, επιδοτούμενο μάλιστα με την αναλογούσα αύξηση στον συντελεστή δομήσεως.

15-05-2002